Юрій Андрієвський та соціально відповідальне підприємництво м. Кременчука

На початку квітня 2020 р. інженери ТОВ "Креатив-Агромаш" виготовили першу герметичну капсулу для транспортування хворих на COVID-19.
30 квітня капсулу або транспортний бокс вперше випробували. Перевезли хворого на коронавірус полтавця із ургентної лікарні в інфекційну.
Бокс виготовлений із герметичного матеріалу, має маску, прилади для подачі кисню, компресор, фільтри для знезараження повітря, та й інші модифікації. В бокс вмонтовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту із хворим. Капсула пройшла випробування. Всі необхідні документи отримані (паспорт; клінічні випробування; декларація про відповідність згідно з регламентом; внесення в державний реєстр, як медичне обладнання).

Бокс для транспортування хворих із підозрою на COVID-19 від ТОВ «Креатив-Агромаш» з м. Кременчука вже отримали:
- Станція екстреної медичної допомоги № 2, м. Кременчук.
- Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь», м. Київ.
- Міська інфекційна лікарня, м. Одеса.
- Міська клінічна лікарня №1, м. Одеса.
- Центр первинної медико-санітарної допомоги, м. Новоселиця, Чернівецька обл.
- КНП «Олександрівська клінічна лікарня, м. Київ.
- Перша міська клінічна лікарня, м. Полтава.
- Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, м. Полтава.
- Станції екстренної медичної допомоги, м. Лубни.

"Мобільний герметичний бокс ізолятор БІО-БОКС 20060, призначений тепер не тільки для транспортування хворих особливо небезпечними інфекціями, але і для пацієнтів зі слабким імунітетом та постраждалих з опіковим ураженням тканин шкіри.
Вивчивши протоколи американських комбустіологів. Відвідавши зустріч з Начальником відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи Полтавської ОДА Мохначовим В. Я. та головним лікарем Полтавського обласного опікового центру Захаром Олексійовичем. Почувши думку військових лікарів Львівського військового госпіталю, які перевозять поранених. Я прийшов до висновку, що опікових хворих тільки в Полтавській обл. доводиться перевозити на відстань до 250 км, а це займає від 3 до 5 годин.
Стан опікових хворих з пошкодженням більше 10% тканин шкіри вимагає госпіталізації, з вище 30% - вже критичний стан. Це озноб, втрата свідомості, підвищений тиск, пекельні болі, гіпоксія і психомоторне збудження. Організм працює на межі. І дуже важливо створити для хворого стерильні і комфортні умови, а головне - це уникнути інфікування відкритих пошкоджених ділянок шкіри. Тому ми вирішили додати в наш бокс кілька додаткових опцій." - зазначив на своїй сторінці 23 травня Юрий Андриевский (Yuriy Andrievskiy)

Герметичні капсули є в наявності та можуть виготовлятися на підприємстві «Креатив-агромаш» до 10 шт. на добу, після сертифікації - до 100 шт.

Подробиці у відео сюжетах - https://www.youtube.com/user/kremennews/search?query=%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B0

За 2 місяці Юрій виконав величезний обсяг роботи, подолавши шлях від просто ідеї до втілення у життя грандіозного проєкту. Але Він не зупиняється на досягнутому, тому у травні було створено ще й перший зразок для випробувань індивідуального рятувального комплекту.

Основні призначення індивідуального рятувального комплекту:
- Самостійна евакуація з місць масового відвідування при пожежах та задимленні. Це готелі, школи, дитячі садки, інститути, багатоповерхові будинки, лікарні.
- Під час епідемії використовувати, як індивідуальну багаторазову захисну респіраторну маску зі змінними фільтрами для лікарів.
- Для працівників, які контактують з небезпечними хімічними речовинами.
Концепцію захисної маски Юрій взяв у закордонних розробників і модернізував під потреби нашої країни.

Детальна інформація - https://www.facebook.com/yuriy.andrievskiy.5/videos/2837417873051257/

Державної підтримки або фінансування виробництва боксів, та індивідуальних рятувальних комплектів на данний момент немає. Лікарні у всіх містах Украіни потребують БІО-БОКСу 20060 для перевезення пацієнтів. Так само, як і індивідуальні рятувальні комплекти повинні бути у кожному освітньому та медичному закладі.
Тож сподіваємося, що такі розробки українського виробництва будуть потрібні нашій країні і знайдуть підтримку з боку держави.

Зі свого боку, я дуже вдячна Юрію за особисту зустріч і цікаву розмову. Бажаю Вам сил, творчого запалу та наснаги й надалі працювати на користь суспільству!


Опубліковано 04.06.2020 р.

Коментарі

Топ публікацій

Кто, если не мы? Помощь детям Украины с инвалидностью

Блог Волонтера. Тема: Чи потрібно навчати дітей допомагати іншим?

Алла Медведева. Автор-виконавець пісень, стиліст-іміджмейкер